Tekna: CNC Bewerkingscentra

Klik hier om een algemene brochure te downloaden over de CNC Bewerkingscentra van Tekna

Klik hier voor diverse films

Producten van Tekna

 

Profielbewerking: 3+(1) assen

TKE943
TK446
TKE943 (voorheen de TK 446) is uiterst geschikt voor kleinere ondernemingen welke veelal verschillende bewerkingen moeten uitvoeren ten aanzien van frequente productieveranderingen. Daarnaast is het voor grote ondernemingen een goede oplossing om geavanceerdere bewerkingcentra te ontlasten. Dankzij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is het model TKE943 een goed uitgangspunt om manuele machines te vervangen voor een industrieel geautomatiseerd systeem met CNC besturing. De TKE943 is ontworpen voor het boren en frezen op aluminium profielen en andere materialen waaronder staalprofielen tot 3 mm, staal versterkt pvc, diverse andere kunststoffen of hout.
Download brochure

 

Profielbewerking: 4 assen

TKE944
TKE944 (voorheen TK447) 4-assen gestuurd bewerkingscentrum uitgevoerd met een electrospindel welke kan roteren om de C-as. Dit geeft de gelegenheid om over 3 zijden van het te bewerken profiel in één opspanning bewerkingen uit te voeren. De rotatie van de C-as wordt d.m.v. een borstelloze motor uitgevoerd. De C-as roteerd tussen +90° en -90° over de horizontale as. De TKE944 heeft een gelimiteerd inspanbereik waardoor de machine uiterst geschikt is voor de ramen en deuren en vliesgevelindustrie alsook de toeleveringsindustrie. Deze machine is ontworpen voor het boren en frezen op aluminium profielen en andere materialen waaronder staalprofielen tot 3 mm, staal versterkt pvc, diverse andere kunststoffen of hout. De TKE944 wordt standaard in 2 lengtes geleverd: 4000 en 7000 mm. De 7000 mm versie is de TKE944 met een TWIN stand uitgevoerd, dit deelt de machine op in twee bewerkingshelften waardoor de tijd van be- en ontladen wordt gereduceerd.
Download brochure

 

TKE984
4-assen gestuurd bewerkingscentrum uitgevoerd met een electrospindel welke kan roteren om de C-as. Dit geeft de gelegenheid om over 3 zijden van het te bewerken profiel in één opspanning bewerkingen uit te voeren. De rotatie van de C-as wordt d.m.v. een borstelloze motor uitgevoerd. De C-as roteert tussen +90° en -90° over de horizontale as. De TKE984 heeft een zeer groot inspanbereik waardoor de machine nagenoeg voor elk productieproces inzetbaar is. Deze machine is ontworpen voor het boren en frezen op aluminium profielen en andere materialen waaronder staalprofielen tot 5 mm, staal versterkt pvc, diverse andere kunststoffen of hout. De TKE984 wordt standaard in 3 verschillende lengtes geleverd: 3500, 6700 en 8400 mm. Op aanvraag kunnen afwijkende lengtes worden geproduceerd om aan specifieke behoeften van klanten te kunnen voldoen. Met uitzondering van de 3500 mm versie is de TKE984 met een TWIN stand uitgevoerd, dit deelt de machine op in twee bewerkingshelften waardoor de tijd van be- en ontladen wordt gereduceerd.
Download brochure

 

 

 

 

Profielbewerking: 5 assen

TKE985
TKE985 (voorheen TK442) 5-assen gestuurd bewerkingscentrum uitgevoerd met een electrospindel welke kan roteren om zowel de B-as alsook de C-as. Dit geeft de gelegenheid om over 5 zijden van het te bewerken profiel in één opspanning bewerkingen uit te voeren zonder gebruik te hoeven maken van zogenaamde haakse koppen. De rotatie van de B-as en C-as wordt d.m.v. een borstelloze motor uitgevoerd. De C-as roteert tussen +90° en -90° over de horizontale as. De B-as roteert tussen 0° en 3600° over de vertikale as. Deze machine is ontworpen voor het boren en frezen op aluminium profielen en andere materialen waaronder staalprofielen tot 5 mm, staal versterkt pvc, diverse andere kunststoffen of hout. De machine kan worden uitgevoerd met een cirkelzaagblad waardoor afkorten van profielen, het maken van V uitsparingen en raveelbewerkingen kunnen worden uitgevoerd. De TKE985 wordt standaard in 3 verschillende lengtes geleverd: 3500, 6600 en 8200 mm. Op aanvraag kunnen afwijkende lengtes worden geproduceerd om aan specifieke behoeften van klanten te kunnen voldoen. Met uitzondering van de 3500 mm versie is de TKE985 met een TWIN stand uitgevoerd, dit deelt de machine op in twee bewerkingshelften waardoor de tijd van be- en ontladen wordt gereduceerd.
Download brochure

 

Paneelbewerking

TKE743
TKE743 (voorheen de TK419) 3-assen gestuurd bewerkingscentrum met zeer groot werkbereik in Y (1600 mm) uitermate geschikt voor het bewerken van panelen. De panelen worden op het machinebed vastgehouden d.m.v. een vacu|mtafel. Het vacu|m wordt gegenereerd door een krachtige pomp met een hoge vacu|mcapaciteit. De tafel bestaat uit Individuele uitneembare tafeldelen. De separate tafeldelen kunnen handmatig worden in- en uitgeschakeld. Tussen de tafeldelen kunnen materiaalklemmen geplaatst worden om profielen te bewerken. De TKE743 is speciaal ontworpen voor het boren en contourfrezen van composiet, vol aluminium, stalen en kunststof platen.
Download brochure

TKE783
3-assen gestuurd bewerkingscentrum met zeer groot werkbereik in Y (2000 mm) uitermate geschikt voor het bewerken van panelen. De panelen worden op het machinebed vastgehouden d.m.v. een vacu|mtafel. Het vacu|m wordt gegenereerd door een krachtige pomp met een hoge vacu|mcapaciteit. De tafel bestaat uit Individuele uitneembare tafeldelen. De separate tafeldelen kunnen d.m.v. de CNC pneumatisch worden in- en uitgeschakeld. Tussen de tafeldelen kunnen materiaalklemmen geplaatst worden om profielen te bewerken. De TKE783 is speciaal ontworpen voor het boren en contourfrezen van composietpanelen, vol aluminium, stalen,rvs, en kunststof platen. De TKE783 wordt standaard in 3 verschillende lengtes geleverd: 4000, 6500 en 8200 mm. Op aanvraag kunnen afwijkende lengtes worden geproduceerd om aan specifieke behoeften van klanten te kunnen voldoen. Met uitzondering van de 4000 mm versie is de TKE783 met een TWIN stand uitgevoerd, dit deelt de machine op in twee bewerkingshelften waardoor de tijd van be- en ontladen wordt gereduceerd.
Download brochure